Click Here!

Saturday, September 19, 2015

RESEPI AIS KRIM COKLAT SIMPLE BONDAKU







Bahan-bahan :
  • 1 Coklat 3.5 auns
  • 1 tin susu pekat manis
  • 2 cawan krim berat

Cara Membuatnya :

  1. Pecah-pecahkan bar coklat menjadi ketulan dan letak di dalam mangkuk kaca ketuhar gelombang mikro. 
  2. Panaskan coklat, berhenti dan kacau coklat setiap 30 saat, sehingga cair dan licin. 
  3. Tuangkan susu pekat manis ke dalam coklat dan kacau perlahan-lahan, kemudian biarkan ketepi.
  4. Letakkan krim berat di dalam mangkuk besar dan dengan menggunakan pengadun elektrik kacau krim sehingga sebati dan sekata.
  5. kemudian masukkan coklat yang diadun tadi ke dalam krim tersebut dan kacau sehingga sebati dan warna bersatu diantara krim dan coklat tersebut.
  6. Apabila sebati masukkan campuran tersebut ke dalam bekas kedap udara dan penutup.
  7. Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk beku selama 2 jam.
  8. Sedia dihidangkan dan selamat menjamu selera.
  9. Jangan lupa baca doa sebelum makan dan jangan lupa jemput kami. Huhu

Senang, mudah dan sedap
Selamat mencuba sis :)
Share dan Like page kami : RESEPI BONDAKU ORIGINAL
Kalau nak share Sila komen "SAYA SHARE" Mohon kerjasama tQ
(Supaya fanpage lebih aktif di New Feed anda.)

0 comments:

Post a Comment