Bahan-bahan :
- 1 Coklat 3.5 auns
- 1 tin susu pekat manis
- 2 cawan krim berat
Cara Membuatnya :
- Pecah-pecahkan bar coklat menjadi ketulan dan letak di dalam mangkuk kaca ketuhar gelombang mikro.
- Panaskan coklat, berhenti dan kacau coklat setiap 30 saat, sehingga cair dan licin.
- Tuangkan susu pekat manis ke dalam coklat dan kacau perlahan-lahan, kemudian biarkan ketepi.
- Letakkan krim berat di dalam mangkuk besar dan dengan menggunakan pengadun elektrik kacau krim sehingga sebati dan sekata.
- kemudian masukkan coklat yang diadun tadi ke dalam krim tersebut dan kacau sehingga sebati dan warna bersatu diantara krim dan coklat tersebut.
- Apabila sebati masukkan campuran tersebut ke dalam bekas kedap udara dan penutup.
- Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk beku selama 2 jam.
- Sedia dihidangkan dan selamat menjamu selera.
- Jangan lupa baca doa sebelum makan dan jangan lupa jemput kami. Huhu
Senang, mudah dan sedap
Selamat mencuba sis :)
Share dan Like page kami : RESEPI BONDAKU ORIGINAL
Kalau nak share Sila komen "SAYA SHARE" Mohon kerjasama tQ
(Supaya fanpage lebih aktif di New Feed anda.)
0 comments:
Post a Comment